Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει θεσπίσει από το 2010 τη δράση «Θεσμός αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

css template 1 css template 1

Στόχος της δράσης είναι η αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που αναπτύσσεται στα σχολεία, ως βάση για τον εμπλουτισμό και την ενδυνάμωση του εκπαιδευτικού έργου μέσα από την επιβράβευση και την δημόσια ανάδειξη «βέλτιστων πρακτικών» της μαθησιακής διαδικασίας. Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο σε ένα σχολείο που επιδιώκει τη συνεχή βελτίωση, την αλλαγή, την πολυμορφία καθώς και σε μηχανισμούς συνεχούς ανατροφοδότησης και υποστήριξης της επαγγελματικής ανάπτυξης των εκπαιδευτικών.

css template 1 css template 1

Η φετινή βράβευση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ανάμεσα στα 104 βραβευθέντα έργα βρίσκονταν και οι εργασίες δύο εκπαιδευτικών του σχολείου Τσικαλαριών.

Ο Στυλιανακάκης Γιάννης βραβεύθηκε για την εργασία του "Ψηφιδωτά" και ο Γιαννενάκης Κώστας για την εργασία του "Αναζητώντας το μινωικό πολιτισμό".

css template 1 css template 1