Ασφάλεια και διαδίκτυο

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 οι τάξεις της Ε’ και της Στ’ παρακολούθησαν μία παρουσίαση από τον Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής ν. Χανίων κ. Γόγουλο Γιώργο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Μαθητής από την Ε’ μας αφηγείται…

«Ο κ. Γιώργος μας είπε πως επειδή είμαστε ακόμα μικροί πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο. Μας είπε πως δεν πρέπει να κάνουμε παρενόχληση σε κάποιον άλλο. Όταν λέμε παρενόχληση εννοούμε πως δεν πρέπει να μπαίνουμε στον υπολογιστή του άλλου και να αλλάζουμε τα λόγια που γράφει ή να του δημοσιεύουμε φωτογραφίες. Επίσης μας τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το διαδίκτυο, ειδικά αν δεν ξέρουμε, γιατί μπορεί να προκαλέσουμε ιο στον υπολογιστή μας. Εγώ εντυπωσιάστηκα γιατί όλα αυτά που έμαθα ήταν πολύ σημαντικά και δεν τα ήξερα πριν. Ελπίζω να ξαναγίνουν κι άλλες τέτοιες ενημερώσεις όπως κι αυτή!»

Μαθήτρια από την Στ’ αφηγείται κι αυτή τη δική της εμπειρία…

«Ο κ. Γιώργος μας μίλησε πολύ για το facebook και για τους κινδύνους που κρύβει. Στο facebook μπορεί να μιλας με ανθρώπους που δεν ξέρεις ποιοι είναι και τι σκοπό έχουν. Επίσης ανέφερε ότι ο λογαριασμός σου στο facebook μπορεί να απενεργοποιηθεί, ποτέ όμως δεν μπορεί να διαγραφεί ό,τι έχεις ανεβάσει ή γράψει. Εκτός από το facebook μας μίλησε γενικά πώς να χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο με ασφάλεια.»

css template 1