Διατροφικές συνήθειες

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 επισκέφτηκε το σχολείο μας η παιδίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Βασιλειάδη Άρτεμις, η οποία είναι και διατροφολόγος ειδική στο θέμα της παιδικής παχυσαρκίας. Την πρωτοβουλία της επίσκεψης πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Η κ. Βασιλειάδη πριν την επίσκεψή της έστειλε στο σχολείο ένα ερωτηματολόγιο το οποίο κλήθηκαν να συμπληρώσουν οι μαθητές ανώνυμα, ώστε να μπορέσει να βγάλει κάποια συμπεράσματα για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και πάνω σε αυτές να επικεντρώσει τη συζήτηση που θα είχε αργότερα.

Έτσι κατά την επίσκεψή της η κ. Βασιλειάδη χώρισε τους μαθητές σε δύο ομάδες, η πρώτη περιελάμβανε τους μαθητές των τριών μικρών τάξεων και η δεύτερη τους μαθητές των τριών μεγαλύτερων. Mίλησε για περίπου 45 λεπτά σε κάθε ομάδα, εστιάζοντας στις απαντήσεις που είχαν δώσει οι αντίστοιχοι μαθητές στα ερωτηματολόγια τους.

Μερικές από τις συμβουλές που δόθηκαν ήταν:

  • Η κατανάλωση πρωινού κάθε πρωί στο σπίτι
  • Η κατανάλωση πολλών φρούτων και νερού
  • Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού
  • Η αποφυγή αναψυκτικών
  • Η αποφυγή έτοιμων φαγητών (πίτσες, σουβλάκια, χάμπουργκερ…)
  • Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές από τις απορίες τους καθώς δόθηκε αρκετός χρόνος για το σκοπό αυτό. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την κ. Βασιλειάδη για τις πολύτιμες συμβουλές της κι ελπίζουμε όλοι να τις εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας για ένα υγιές σώμα, γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας «νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ ». Τέλος, ευχαριστούμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρωτοβουλία που πήρε.

    css template 1