Γιοτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες στα Χανιά

Οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολικού έτους 2014- 2015 έλαβαν μέρος στην εκδήλωση «Γιορτάζοντας τις Φυσικές Επιστήμες» που διοργάνωσε με επιτυχία για δεύτερη χρονιά το ΕΚΦΕ Χανίων. Ο μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μία επιστημονική που αποτελούταν από 7 μαθητές και μία καλλιτεχνική που αποτελούταν από 14 μαθητές.

css template 1

Το θέμα και των δύο ομάδων ήταν το φως γι' αυτό 'αλλωστε ονομάστηκαν "Φωτεινές Σκιές". Η επιστημονική ομάδα είχε σκοπό να παρουσιάσει τα οπτικά φαινόμενα που περιλαμβάνονται στην ύλη του δημοτικού σχολείου (Ε’ και Στ’ τάξη) με πειραματικό τρόπο και η καλλιτεχνική προσπάθησε μέσα από ένα θεατρικό σκιών να παρουσιάσει τα ίδια φαινόμενα. Τα φαινόμενα με τα οποία ασχολήθηκαν οι μαθητές ήταν τα κάτωθι:

  • Ευθύγραμμη και προς όλες τις κατευθύνσεις διάδοση του φωτός
  • Ανάκλαση και κάτοπτρα
  • Διάχυση
  • Διάθλαση και φακοί
  • Ανάλυση και σύνθεση
  • Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Μαρτίου 2015 σε αίθουσα του ΓΕΛ Ακρωτηρίου, όπου πραγματοποιήθηκαν τα πειράματα από τις ομάδες των μαθητών και στο Δεσποτικό όπου υπήρξε η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μία ομιλία από τον πανεπιστημιακό κ. Τομαρά, η παρουσίαση του θεατρικού από την καλλιτεχνική ομάδα του σχολείου Τσικαλαριών καθώς και μία σειρά πειραμάτων από το προσωπικό του ΕΚΦΕ Χανίων.

    Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί στη συγκεκριμένη εκδήλωση για τη συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών ήταν ο Γιαννενάκης Κώστας - δάσκαλος της Στ' τάξης και η Βεστάκη Ίριδα - δασκάλα της Δ' τάξης.

    Δημοσίευση στον τοπικό τύπο:

    Μαθητές σε ρόλο ερευνητών css template 1

    Παρακολουθήστε το θεατρικό και το τραγούδι που συνθεσε και μελοποίησε η δασκάλα Ίριδα Βεστάκη και τραγούδησαν οι μαθητές της Στ' με τη συνοδεία πιάνου και κάποιων μαθητών της Δ' τάξης.