Μουσική παράσταση από την ομάδα ΛύρΑυλος

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 και ύστερα από πρόσκλησή της καθηγήτριας μουσικής κ. Λίας Μαστρογιαννίδου επισκέφθηκε το σχολείο μας η μουσική ομάδα «ΛύρΑυλος». Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν να μας παρουσιάσουν μία μουσική παράσταση με αρχαία όργανα και ήχους.

css template 1

Πραγματικά όλοι εντυπωσιαστήκαμε με τα αρχαία όργανα και τον τρόπο κατασκευής τους. Επίσης μας ξάφνιασαν τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για να κατασκευάσουν ένα μουσικό όργανο, όπως καβούκια χελωνών, κέρατα τράγων, έντερα αρνιών για χορδές και πολλά άλλα εντυπωσιακά υλικά.

css template 1

Επιπλέον, οι ήχοι που παρήγαγαν τα όργανα αυτά ήταν μαγευτικοί. Όργανα έγχορδα, πνευστά και κρουστά μας ταξίδεψαν στην εποχή του Ομήρου κι εμείς μαγευτήκαμε με αυτούς, όπως ο Οδυσσέας από το τραγούδι των Σειρήνων.

css template 1

Πραγματικά ευχαριστούμε την μουσική ομάδα του ΛύρΑυλου γι’ αυτό το μαγικό ταξίδι στο χρόνο με χρονομηχανή τους ήχους των αρχαίων μουσικών οργάνων και πολλές ευχές στη νέα προσπάθειά τους για την κατασκευή μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

css template 1