Στιγμές εκτός των πυλών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, που βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Χανίων.

css template 1

Τα παιδιά αρχικά επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκαν για τις ώρες λειτουργίας της, τον τρόπο εγγραφής και τους κανονισμούς λειτουργίας και δανεισμού βιβλίων. Ακόμη συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, σχεδιασμένες από τις υπεύθυνες της Βιβλιοθήκης και περιηγήθηκαν στους χώρους της. Επίσης ήρθαν σε επαφή με λογοτεχνικά βιβλία και έφτιαξαν, μέσα από μια δραστηριότητα, το δικό τους παραμύθι. Τέλος είχαν την ευκαιρία να παίξουν επιμορφωτικά επιτραπέζια παιχνίδια και να ζωγραφίσουν.

css template 1

Φυσικά, μια επίσκεψη στον στο Δημοτικό Κήπο και ιδίως μια ηλιόλουστή μέρα, όπως αυτήν, δε θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτη! Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του Κήπου, ενημερώθηκαν για την ιστορία αυτού, παρατήρησαν την πλούσια βλάστηση και φυσικά τα ζώα που φιλοξενούνται σε αυτόν, συμπεριλαμβανομένου και του σπάνιου κρι – κρι (κρητικός αίγαγρος).

Η όμορφη επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε… μα πώς αλλιώς; Μα φυσικά με μπόλικο παιχνίδι και διασκέδαση στην παιδική χαρά που βρίσκεται μέσα στον κήπο.

css template 1

Μόνο όμορφες εντυπώσεις αποκομίσαμε από αυτή μας την επίσκεψη. Μοναδικό μελανό σημείο ήταν η ταλαιπωρία μας με την υπηρεσία του Δήμου, που είναι αρμόδια για το σχολικό λεωφορείο, η οποία ενώ είχε εγκρίνει την παραχώρηση του λεωφορείου, την τελευταία στιγμή δε μας εξυπηρέτησε κι έτσι αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε σε τουριστικό λεωφορείο για τη μετακίνησή μας, με το ανάλογο βέβαια χρηματικό αντίτιμο.

css template 1