Επίσκεψη στην Κνωσό

Οι μαθητές της Γ' (2012-13) επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

css template 1

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας της Γ' τάξης, οι μαθητές διδάχθηκαν το μινωικό πολιτισμό, το λαμπρότερο και σπουδαιότερο από την ευρωπαϊκή ιστορία. Ακόμη ο μινωικός πολιτισμό άναψε τη φλόγα της πολιτισμικής εξέλιξης του ανθρώπου εκείνη την εποχή και μεταλαμπάδεψε το μινωικό πνεύμα, μέσω των εμπορικών συναλλαγών, σε όλο το γνωστό τότε κόσμο. Τέλος, η περίοδος αυτή της ελληνικής προϊστορίας υπάγεται και στην τοπική ιστορία του νησιού μας γεγονός που καθιστά χρέος μας τη διεξοδική μελέτη αυτής.



css template 1

Έτσι λοιπόν οι μαθητές της Γ' τάξης (2012 - 2013) επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Καταρτισμένη ξεναγός ανέλυσε τον τρόπο ζωής των Μινωιτών, έδωσε πληροφορίες για το ανάκτορο της Κνωσού, μας θύμισε τους μύθους που αναφέρονται στη μινωική Κρήτη και έλυσε πολλές απορίες των μαθητών.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χωριό Φόδελε, τη γενέτειρα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου ή αλλιώς Ελ Γκρέκο. Στο Φόδελε οι μαθητές γευμάτισαν κι έπαιξαν στην παιδική χαρά. Μετά από το όμορφο λοιπόν παιχνίδι κάτω από τα τεράστια πλατάνια, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Όπως όλα τα ωραία, έτσι κι η εκδρομή μας έλαβε τέλος, αφήνοντας μια γλυκιά ανάμνηση στο χρονοντούλαπο της ζωής.