Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων

Την Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015 οι μαθητές της Στ’ πραγματοποίησαν μία εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) για να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με θέμα: «Λευκά Όρη, φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον».

Το παραπάνω πρόγραμμα συνδέθηκε διαθεματικά με το μάθημα της Φυσικής που περιλαμβάνει τα οικοσυστήματα και τη συμβολή των εθνικών δρυμών στην προστασία σπάνιων ειδών χλωρίδας και πανίδας καθώς και στη σημαντικότητα της διατήρησης της τροφικής αλυσίδας. Ακόμη συνδέθηκε και με το μάθημα της Γεωγραφίας που αναφέρεται στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

css template 1

Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε μέλος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς και στο οποίο παρουσιάστηκαν σπάνια και απειλούμενα ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας των Λευκών Ορέων και αναδείχθηκε η σημαντικότητα της διατήρησης των ειδών αυτών στον τόπο μας.

Επίσης, το πρόγραμμα περιελάμβανε και το ανθρωπογενές στοιχείο της περιοχής. Παρουσιάστηκαν οι ασχολίες των κατοίκων και το πώς μπορεί η ανθρώπινη παρέμβαση να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους πανέμορφους κήπους του Μ.Α.Ι.Χ. και να δουν από κοντά διάφορα ενδημικά φυτά.

Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσουμε το προσωπικό του Μ.Α.Ι.Χ. για το κέρασμα που προσφέρθηκε στους μαθητές και γενικότερα για τη ζεστή φιλοξενία τους.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς
Μ.Α.Ι.Χ. css template 1