Οι καινούριοι μας φίλοι

Ένα σύμφωνο φιλίας μεταξύ μαθητών... με διαφορετικές θρησκείες.

css template 1

Το τελευταίο διάστημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 τμήματος του σχολείου μας, αλληλογραφούν με τα παιδιά του Β1 τμήματος του 1ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους νέους τους φίλους, να μάθουν για την καθημερινότητά τους, για τη σχολική ζωή τους και τα ενδιαφέροντά τους. Ακόμα αντάλλαξαν ζωγραφιές, φωτογραφίες αλλά και καρτ ποστάλ από τον τόπο καταγωγής τους.

css template 1

Με αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να γνωριστούμε, να γνωρίσουμε ένα νέο και διαφορετικό τόπο και να αντιληφτούμε τις ομοιότητες της σχολικής ζωής αλλά και τις διαφορές της. Ακόμα γνωρίσαμε πράγματα για ένα τόπο μακρινό, όπως είναι η Ξάνθη, και με τη βοήθεια των νέων μας φίλων αισθανόμαστε σαν να ταξιδέψαμε ως εκεί. Εξάλλου λάβαμε πρόσκληση επίσκεψης και φιλοξενίας που μας συγκίνησε πολύ!

css template 1 css template 1

Στα πλαίσια αυτής της αλληλογραφίας κατασκευάσαμε σελιδοδείκτες για να τους αποστείλουμε στο επόμενό μας γράμμα. Ο νέος μας στόχος είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες με τους νέους μας φίλους σχετικά με τα ήθη και τα έθιμα του κάθε τόπου.

Ελπίζουμε η αλληλογραφία μας να συνεχιστεί και η φιλία μας να δυναμώσει...