Φιλία

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια του γραπτού λόγου έγραψαν για τον καλύτερο φίλο τους και στον πρόλογο τους ζητήθηκε να αναφέρουν τι σημαίνει γι' αυτούς φιλία. Φιλία λοιπόν μέσα από τα μάτια των παιδιών...

Τι σημαίνει άραγε η λέξη φιλία; Είναι κάτι το ξεχωριστό, είναι κάτι το καλό, είναι κάτι το πρωτότυπο; Μα ναι, η φιλία δεν είναι πράγμα, αλλά ένα υπέροχο συναίσθημα με το οποίο μπορείς να δείξεις στον άλλον πόσο πολύ τον νοιάζεσαι και εξάλλου όταν έχεις φίλους δεν θα νιώθεις ποτέ μόνος.

Λένε πως η καρδιά είναι για να μας δίνει αίμα, μα γω την έχω να χτυπά για φίλους σαν κι εσένα, αυτή πιστεύω είναι η μαντινάδα που ταιριάζει σε μια φιλία. Για μένα η φιλία είναι ένα πολύ μεγάλο συναίσθημα. Φιλία είναι να εμπιστεύεσαι τον άλλον, να του λες όλα τα μυστικά ακόμη και αυτά που δεν μπορείς να πεις, ούτε στη μητέρα σου.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο, επειδή ένας φίλος μπορεί να σε βοηθήσει, όταν είναι δίπλα σου.

Η φιλία είναι από μόνη της μία λέξη τόσο όμορφη και χαρούμενη. Αν όμως έχεις έναν καλό φίλο, η φιλία ταυτόχρονα μπορεί να γίνει και διασκεδαστική.

Κάνε ένα φίλο Κρητικό και άμα σε συμπαθήσει, τότε να είσαι σίγουρος πως δε θα σε πουλήσει. Φίλος είναι κάποιος που ξέρει να αγαπάει, να συγχωρεί και να στηρίζει τον φίλο του.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική, γιατί αν δεν υπήρχε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε φίλους και θα νιώθαμε μοναξιά.

Η φιλία είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις για τον άλλον.

Η φιλία είναι σημαντική για τον άνθρωπο, γιατί χωρίς φίλους θα είσαι μόνος.

Η φιλία είναι ένα συναίσθημα που νιώθεις για τον άλλον. Άμα δεν έχεις φίλους δε νιώθεις χαρά, γι’ αυτό εμείς οι περισσότεροι που έχουμε φίλους είναι καλό να τους κρατήσουμε.

Η φιλία είναι ένα ευχάριστο συναίσθημα. Αν δεν έχεις φίλους δεν χαίρεσαι τη ζωή. Η φιλία είναι πολύ σημαντική, γιατί αν δεν έχεις φίλους δεν μπορείς να διασκεδάσεις. Ακόμη άμα έχεις φίλους μπορούν να σε βοηθήσουν.

Η φιλία είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Αν δεν έχεις φίλους η μοναξιά σε κυριεύει, δεν ξέρεις με τι να ασχοληθείς. Κάποιες φορές η φιλία είναι πολύ δύσκολη και χρειάζεται πολλά για να την αποκτήσεις και κάποιες φορές είναι πολύ απλή.

Η φιλία είναι ιερό πράγμα. Οι φίλοι σε στηρίζουν και σε βοηθάνε σε κάθε δυσκολία.

Η φιλία είναι ο δεσμός δύο προσώπων. Τότε νιώθεις ότι δεν είσαι μόνος, αλλά έχεις την παρέα μαζί σου.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει ένα φίλο, γιατί αλλιώς θα νιώθει μοναξιά και δεν θα τον βοηθάει κανένας. Γι’ αυτό είναι η φιλία, για να έχει κάθε άνθρωπος ένα στήριγμα.

Φιλία είναι να νοιάζεσαι της φίλης σου τον πόνο, να αγαπά και να ‘κτιμάς χωρίς να βγάζεις φθόνο.

Η φιλία για τους ανθρώπους είναι κάτι σημαντικό. Έχεις κάποιον να πεις το πρόβλημά σου και να στηριχτείς σε αυτόν, είναι σαν να έχεις ένα αδερφό, μια αδερφή.

Φιλία σημαίνει ένα συναίσθημα που νιώθει ένα άνθρωπος για τον άλλον. Να επικοινωνούν δύο άνθρωποι και να λένε τα προβλήματά τους. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει φίλους για να μην αισθάνεται μοναξιά και να περνάει την ώρα μαζί τους.

Η φιλία είναι σημαντική για τους ανθρώπους για δε σε κάνει να νιώθεις μοναξιά.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για όλους τους ανθρώπους. Η φιλία είναι ένα συναίσθημα που όλος ο κόσμος έχει. Όλοι πρέπει να έχουμε ένα φίλο για τις ευχάριστες, αλλά και για τις δυσάρεστες στιγμές.

Η φιλία είναι πολύ σημαντική για τον άνθρωπο γιατί χωρίς φίλους να σε στηρίζουν, να σε βοηθάνε και να μιλάς μαζί τους, θα νιώθεις μοναξιά. Όλοι πρέπει να έχουμε ένα φίλο.