Εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Τσικαλαριών  σε πρόγραμμα Erasmus ΚΑ122 στην Πολωνία

Οι εκπαιδευτικοί Ψυλλάκη Ελευθερία, Καπριδάκη Μαρία και Στημαδωράκη Μαρία από το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πολιτισμό και το εκπαιδευτικό σύστημα της Πολωνίας μέσω του προγράμματος Erasmus ΚΑ 122. Από τις 5 έως τις 9 Φεβρουαρίου, οι εκπαιδευτικοί αυτοί επισκέφτηκαν την πόλη Gorzow Wielkopolkski και συγκεκριμένα το  σχολείο Zespol Szkol Ogolnokstalcacych nr. 16, ως μέρος του προγράμματος Erasmus με τίτλο R.I.S.E and Shine με εταίρες χώρες την Ισπανία, την Τσεχία και την Πολωνία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, να συναντήσουν συναδέλφους και να μοιραστούν εμπειρίες και πρακτικές. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια που παρακολούθησαν είχαν θέμα τη συμπερίληψη στην εκπαίδευση, με έμφαση στις προσεγγίσεις και τις πρακτικές που εφαρμόζονται στην Πολωνία. Επιπλέον, εξοικειώθηκαν με προγράμματα υπολογιστή που είναι κατάλληλα για την ενίσχυση των μαθηματικών, των επιστημών, της τεχνολογίας και της μηχανικής (STEM).

Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εμπειρία που αποκόμισαν από την επίσκεψή τους στην Πολωνία και έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που τους προσέφεραν οι οικοδεσπότες τους. Η ανταλλαγή αυτή εμπειριών και ιδεών αναμένεται να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών και στην ενίσχυση της διαπολιτισμικής κατανόησης και συνεργασίας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Το πρόγραμμα Erasmus συνεχίζει να αποτελεί μια ευκαιρία για τους εκπαιδευτικούς να επεκτείνουν τους ορίζοντές τους, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να διευρύνουν το δίκτυο τους σε διεθνές επίπεδο.